Faanyagvédelmi szakvélemény

A farontó gombák és rovarok okozta károkat megelőző és megszüntető faanyagvédelmi munkák kivitelezése előtt szükség van a faszerkezetek teherviselő állapotát felmérő faanyagvédelmi szakvélemény elkészítésére. A faanyagvédelmi szakvélemény helyszíni vizsgálatok alapján, a szerkezeti elemek szemrevételezése, kopogtatása, vésése, fúrása és szükség esetén a károsodott elemekből történt faanyagminták laboratóriumi vizsgálata alapján készül.

A faanyagvédelmi szakvélemény fényt derít épülete rejtett hibáira

A faanyagvédelmi vizsgálat során kiderülnek az épület faszerkezeteinek rejtett hibái. A faanyagvédelmi szakvélemény tartalmazza az egyes szerkezeti elemek károsodásának típusát, okát, a biológiai és mechanikai károsodások jellegét, a teherviselő elemek hasznos keresztmetszet gyengülésének mértékét. A szerkezet megerősítésére és javítására, a biológiai fertőzések megszüntetésére tett javaslatokat, a faanyagvédelmi kezeléshez javasolt faanyagvédőszerek típusát, továbbá az alkalmazható gomba és rovarmentesítési technológia leírását. A szükséges beavatkozásokra utaló jelölések a faanyagvédelmi szakvélemény rajzmellékletében, illetve a helyszínen, az egyes szerkezeti elemeken is feltüntetésre kerülnek. A faanyagvédelmi szakvéleményben felhívom a figyelmet az épület állagmegóvása szempontjából fontos és halaszthatatlan javítási, karbantartási munkákra.

Faanyagvédelmi szakvélemény készítés

Faanyagvédelmi szakvélemény készítésre rendszerint tetőfelújítások, tetőtér beépítések, emeletráépítések, fafödém megerősítések, fatartószerkezetet is érintő átalakítások, építési engedély köteles munkákat megelőzően, valamint gomba és rovarkártevő mentesítési faanyagvédelmi munkákat megelőzően van szükség. A faanyagvédelmi szakvélemény pályázati anyagok mellékletét is képezi.

Faanyagvédelmi szakértői munkám során számos műemlék épület, középület, társas és családi ház faanyagvédelmi szakvéleményét készítettem el. Faanyagvédelmi szakvéleményeimet rövid határidőn belül kedvező áron, alanyi adómentesen, 0% ÁFA felszámolásával készítem.