Faanyagvédelem

A faanyag az emberiség egyik legősibb természetes építőanyaga. A faanyagot mint természetes anyagot védeni kell a farontó gombák okozta korhadás és farontó rovarok okozta tönkremeneteltől. A faanyagvédelem egy tudatos tevékenység, mely a faszerkezetek szakszerű tervezését, a megfelelő minőségű faanyag kiválasztását, szakszerű beépítését és a beépítés helyének megfelelő kémiai faanyagvédőszeres kezelését is magába foglalja. A faanyagvédelem jelentőségét ne szabad alábecsülni, hiszen a faanyagvédelmi kezelés hiányában fából készült értéktárgyaink és épületszerkezeteink idő előtt tönkremehetnek.

Megelőző és megszüntető faanyagvédelem kivitelezése

A megelőző faanyagvédelem a faanyagok beépítés előtti védőkezelését, a megszüntető faanyagvédelem a farontó rovar és gombakárosodott faanyagok védőkezelését jelenti. A házi módszerekkel végzett faanyagvédő kezelés gyakran azért nem vezet eredményre, mert a felhasználók nem a károsítók típusának, mértékének és helyének megfelelő faanyagvédőszert és védőkezelési technológiát alkalmazzák.

A fatelepek az impregnáltként árult faanyagaikat sajnos gyakran nem az előírt koncentrációjú védőszerrel kezelik. Egyes építőipari kivitelezők pedig a faanyagvédőszerek egyébként megfizethető költségén spórolva megbízóikat azzal csapják be, hogy faanyagvédőszer helyett csupán olcsó zöld festékkel mázolják át a beépített faanyagok felületét.

A szakkivitelezőre bízott faanyagvédelem garancia

A garantált és hosszú idejű favédelem érdekében a faanyagvédelem kivitelezését célszerű nagyfokú tapasztalattal rendelkező, munkájára garanciát vállaló szakkivitelezőre bízni. Faanyagvédelmi szakkivitelezői felhasználással a faanyagvédőszerek környezetvédelmi és egészségkárosító kockázata is kizárható.

Ha beépített faanyagát meg szeretné védeni, vagy a már kialakult farontó rovar és farontó gombafertőzéseket meg szeretné szüntetni, számíthat a segítségemre!