Faanyagvédelem

A faanyag az emberiség egyik legősibb természetes építőanyaga. A faanyagot mint  természetes anyagot védeni kell a farontó gombák okozta korhadás és farontó rovarok okozta tönkremeneteltől. A faanyagvédelem egy tudatos tevékenység, mely a faszerkezetek szakszerű tervezését, a megfelelő minőségű faanyag kiválasztását, szakszerű beépítését és a beépítés helyének megfelelő kémiai faanyagvédőszeres kezelését is magába foglalja. A faanyagvédelem jelentőségét ne szabad alábecsülni, hiszen a faanyagvédelmi kezelés hiányában fából készült értéktárgyaink és épületszerkezeteink idő előtt tönkremehetnek.

Megelőző és megszüntető faanyagvédelem kivitelezése

A megelőző faanyagvédelem a faanyagok beépítés előtti védőkezelését, a megszüntető faanyagvédelem a farontó rovar és gombakárosodott faanyagok védőkezelését jelenti. A házi módszerekkel végzett faanyagvédő kezelés gyakran azért nem vezet eredményre, mert a felhasználók nem a károsítók típusának, mértékének és helyének megfelelő faanyagvédőszert és védőkezelési technológiát alkalmazzák.

A fatelepek az impregnáltként árult faanyagaikat sajnos gyakran nem az előírt koncentrációjú védőszerrel kezelik. Egyes építőipari kivitelezők pedig a faanyagvédőszerek egyébként megfizethető költségén spórolva megbízóikat azzal csapják be, hogy faanyagvédőszer helyett csupán olcsó zöld festékkel mázolják át a beépített faanyagok felületét.

A szakkivitelezőre bízott faanyagvédelem garancia

A garantált és hosszú idejű favédelem érdekében a faanyagvédelem kivitelezését célszerű nagyfokú tapasztalattal rendelkező, munkájára garanciát vállaló szakkivitelezőre bízni. Faanyagvédelmi szakkivitelezői felhasználással a faanyagvédőszerek környezetvédelmi és egészségkárosító kockázata is kizárható.

Ha beépített faanyagát meg szeretné védeni, vagy a már kialakult farontó rovar és farontó gombafertőzéseket meg szeretné szüntetni, számíthat a segítségemre!

Faanyagvédelmi szakértőként segítek megelőzni és megszüntetni épülete farontó gombák és farontó rovarok okozta károsodásait

Faanyagvédelem az ország egész területén

Budapest, Sopron, Győr, Szombathely, Székesfehérvár, Veszprém, Zalaegerszeg, Szombathely, Nagykanizsa, Kaposvár, Pécs, Szeged, Békéscsaba, Dunaújváros, Kecskemét, Szolnok, Szekszárd, Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Eger 

Hívjon telefonon!

Tel.: +36 20 319 94 52

Küldjön üzenetet!

faanyagvedelmiszakerto@gmail.com